Passa al contingut principal

SONS DE LA INFANCIA


A l'escola Bressol Cobi  portem a terme el projecte de música Els Sons de la Infància conjuntament amb l'escola de música EMAC.



Nosaltres entenem la música com un bé cultural al qual tothom hi hauria de tenir accés pels seus beneficis en els múltiples camps vitals, intel·lectuals, socials i emocionals. La música és una activitat artística  potencia l'escolta activa i l'equilibri emocional, desenvolupa la intel·ligència, crea ponts de comunicació i expressió a més de permetre un viatge d'anada i tornada cap a l'interior d'un mateix cada cop que s'escolta o s'interpreta.

La base del treball té com a objectiu afavorir el desenvolupament de les aptituds musicals de cada nen segons les seves pròpies potencialitats, modalitats i temps seguint la teoria de d'Edwin Gordon, Dalcroze, Orff i Koday.

La presència de la música en l'etapa 0-3, no només l'entenem com una font de sensibilització musical sinó com un mitjà d'expressió i comunicació, com una eina per desenvolupar la percepció auditiva i com un estímul per la creativitat.

La música és UN LLENGUATGE AMB EL QUE ENS COMUNIQUEM I EXPRESSEM.
Amb la música afavorirem el desenvolupament integral de la persona a nivell cognitiu, emocional, afectiu, sensorial, motriu i comunicatiu; i a la vegada presentarem un paisatge sonor que acompanyarà als infants en el seu dia a dia per a les diverses activitats rutinàries (benvinguda, migdiada, recollir joguines, rentar mans ...) Mitjançant la música podem oferir a l'infant la possibilitat d'expressar els sentiments i comunicar-se, potenciant les sensacions com el benestar, divertiment, relació amb els altres, alegria, la cura, la intimitat.

Els infants, des de ben petits investiguen, exploren i descobreixen el seu entorn a partir del món sonor que els envolten: balbucegen, piquen, entonen petites línies melòdiques i reaccionen de diferents maneres davant la diversitat de sons. És important apropar al seu abast entorns sonors rics d'estímuls que potenciïn la seva experimentació i creativitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIO I MATRICULA A LES ESCOLES BRESSOL DE BARCELONA

Un passeig per l'escola: EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU AMB IMATGES

L' EBM   Cobi  forma part de la Xarxa d'Escoles Bressols Municipals de Barcelona i està situada al barri de la Vil·la Olímpica, al districte de Sant Martí. Va ser inaugurada l'octubre de 2011. L'escola consta de nou estances situades en planta baixa que es comuniquen entre elles i cadascuna ofereix sortida directa al jardí i a una gran sala d'usos múltiples que anomenem  SUM . A  Cobi  entenem l'escola bressol com un espai educatiu on tots els seus integrants aprenem a viure i a conviure junts. Pensem que ha de ser un lloc en el qual, partint dels drets i de les necessitats dels infants, creient en les seves capacitats i actuant en conseqüència, es promoguin els valors de la vida quotidiana, de la convivència i del respecte. EN AQUEST VÍDEO US OBRIM LES PORTES DE L'ESCOLA :   El nostre projecte educatiu té com a principal protagonista l'infant. Creiem que els infants són éssers capaços i competents, amb diferents nivells de desenvol

"ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"

   Benvolgudes famílies Us fem saber que a partir del gener el jardí de l'escola formarà part del projecte de ciutat "ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"   ********* Queridas familias Os hacemos saber que a partir del 23 de abril el jardín de la escuela formará parte del proyecto de ciudad "LOS PATIOS DE CUNA ABIERTOS AL BARRIO" Sereu molt benvingudes!!!!!