Passa al contingut principal

Un passeig per l'escola: EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU AMB IMATGES



L'EBM Cobi forma part de la Xarxa d'Escoles Bressols Municipals de Barcelona i està situada al barri de la Vil·la Olímpica, al districte de Sant Martí. Va ser inaugurada l'octubre de 2011.
L'escola consta de nou estances situades en planta baixa que es comuniquen entre elles i cadascuna ofereix sortida directa al jardí i a una gran sala d'usos múltiples que anomenem SUM.

Cobi entenem l'escola bressol com un espai educatiu on tots els seus integrants aprenem a viure i a conviure junts. Pensem que ha de ser un lloc en el qual, partint dels drets i de les necessitats dels infants, creient en les seves capacitats i actuant en conseqüència, es promoguin els valors de la vida quotidiana, de la convivència i del respecte.



EN AQUEST VÍDEO

US OBRIM LES PORTES DE L'ESCOLA
:
 

El nostre projecte educatiu té com a principal protagonista l'infant. Creiem que els infants són éssers capaços i competents, amb diferents nivells de desenvolupament, d'experiències, de ritmes de vida i d'aprenentatge. Els infants construeixen coneixements gaudint, estant atents, observant, experimentant, imitant, memoritzant, tenint iniciativa, aconseguint un repte i,  des de molt aviat,  exploren el món que els envolta utilitzant tots els sentits per descobrir i conèixer.


I quin paper tenen els educadors? Doncs, a part de provocar i d'acompanyar a l'infant en els seus processos d'aprenentatge, els educadors han de planificar, organitzar i proporcionar al infants espais i materials ben organitzats, amb ambients agradables i cuidats, oberts a l'entorn, amb materials al seu abast que els permetin observar, manipular, experimentar i investigar.



Cobi treballem molt amb "portes obertes", oferint als infants la possibilitat de triar l'espai que més desperti la seva curiositat i l'opció de relacionar-se amb qui prefereixin. Les estances de caminants i lactants preposen opcions semblants de joc i descoberta (per donar seguretat als més petits de l'escola), en canvi, cada estança de grans ofereix un ambient amb propostes diferents: ambient d'experimentació, el sensorial i dos ambients de joc simbòlic.



A l'escola donem molta importància al caràcter educatiu que tenen les tasques vinculades a la cura i a les necessitats bàsiques dels infants (alimentació, higiene, descans). Així mateix, posem especial atenció als moments significatius que se succeeixen al llarg de la jornada escolar: l'entrada i acollida dels infants i les seves famílies, el comiat, les activitats de joc i moviment en els diferents espais del centre, les festes i celebracions...



Des del curs 2013/2014, juntament amb l'Escola de Música d'Àngels Cases (EMAC), portem a terme el projecte "Sons de la infància". Considerem la música fonamental en aquesta primera etapa del desenvolupament de l'infant. Mitjançant unes propostes musicals, els infants poden gaudir, compartir, experimentar i comunicar-se amb els sons dels instruments i amb les possibilitats que permet la seva veu i el seu cos.



Considerem l'escola un espai de convivència amb les famílies. La comunicació és l'eina bàsica per dur a terme la nostra tasca educativa i és per això que facilitem un contacte diari entre el personal educador i les famílies. Aquesta quotidianitat, permet un traspàs d'informació immediat que es complementa amb altres situacions d'intercanvi més formals com poden ser les reunions de grup classe per parlar sobre les característiques dels infants pròpies de l'edat i presentar el projecte del curs, les entrevistes individuals que fem abans de començar el curs i durant el segon trimestre o  en qualsevol moment que es consideri necessari i els nformes escrits que s'entreguen a final de curs.



L'AFA (Associació de famílies d'alumnes) de l'EBM Cobi és una entitat clau en la relació  que s'estableix entre l'escola i les famílies que la formen. La seva funció és vehicular i donar forma a les propostes pensades per la comunitat educativa (vehicular les necessitats de les famílies, la organització de  festes i celebracions d'escola, la col·laboració en projectes, tallers, xerrades, entre d'altres).



La tasca educativa de l'escola compartida amb les famílies està estretament vinculada amb l'entorn i, per això, participem, juntament amb les escoles bressol del districte, en la Xarxa 0-3 Sant Martí.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIO I MATRICULA A LES ESCOLES BRESSOL DE BARCELONA

"ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"

   Benvolgudes famílies Us fem saber que a partir del gener el jardí de l'escola formarà part del projecte de ciutat "ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"   ********* Queridas familias Os hacemos saber que a partir del 23 de abril el jardín de la escuela formará parte del proyecto de ciudad "LOS PATIOS DE CUNA ABIERTOS AL BARRIO" Sereu molt benvingudes!!!!!