Passa al contingut principal

SANT JORDI i la Primavera ( Informació de la festa i recull d'imatges)




































 
Sant Jordi 2018/2019


            Les arrels històriques de la tradició de Sant Jordi, patró de Catalunya, es remunten al segle XVIII.  Durant aquesta diada els enamorats acostumaven a regalar roses a les seves parelles (la rosa, nascuda de la sang del drac, simbolitza l’amor)

                El “Dia del Llibre” es va començar a celebrar l’any 1930, en commemoració de la mort de Miguel de Cervantes. L’objectiu d’aquesta celebració és difondre el llibre i la lectura.

                En l’actualitat, s’ha consolidat com una festa tradicional i emotiva en la qual s'intercanvien una rosa i un llibre. 
 

CELEBRACIÓ DE LA SETMANA  DE SANT JORDI A L’ESCOLA BRESSOL...

De dimecres 24  a divendres 26 l’escola s’omplirà de música que ens portarà a conèixer el SOL, el DRAC, la PRINCESA, SANT JORDI i  la ROSA, el seu so, les seves cançons, les danses i la llegenda  que s’explica amb tots ells.

Cada dia de 10 a 11:30h, cantarem, tocarem i dansarem per a finalment, el divendres 26 per la tarda gaudir del CONCERT-LLEGENDA DE SANT JORDI


Intenteu ser puntuals. Gràcies

EXCEPCIONALMENT, LA RECOLLIDA DELS INFANTS LA TARDA DEL DIVENDRES ES FARÀ de 15 a 15:20 O A PARTIR DE LES 16:15 h


L’AFA de l’escola també us proposa:

 “Conta Contes de Sant Jordi” encara falta concretar la data

Mercat de segona mà de llibres per Sant Jordi 23 d’abril a la SUM


Podeu consultar les activitats que s’organitzen al vostra districte a:


Durant aquests dies a la biblioteca de l’escola i de les classes hi haurà un recull de contes sobre la llegenda de Sant Jordi i altres propostes de contes il·lustrats perquè en pugueu gaudir amb els vostres fills i filles.

Al blog de l’escola podeu trobar les làmines del conte que expliquem a l’escola
i les cançons que cantem aquests dies

En el blog també podreu veure el recull d’imatges de les propostes que anirem fent cada dia a l'escola.


A la biblioteca de l'escola us oferim diferents maneres de conèixer i explicar la Llegenda  de Sant Jordi i si consulteu l’enllaç :


podreu trobar una relació de les llibreries de Barcelona dedicades al lector infantil i la seves famílies.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIO I MATRICULA A LES ESCOLES BRESSOL DE BARCELONA

Un passeig per l'escola: EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU AMB IMATGES

L' EBM   Cobi  forma part de la Xarxa d'Escoles Bressols Municipals de Barcelona i està situada al barri de la Vil·la Olímpica, al districte de Sant Martí. Va ser inaugurada l'octubre de 2011. L'escola consta de nou estances situades en planta baixa que es comuniquen entre elles i cadascuna ofereix sortida directa al jardí i a una gran sala d'usos múltiples que anomenem  SUM . A  Cobi  entenem l'escola bressol com un espai educatiu on tots els seus integrants aprenem a viure i a conviure junts. Pensem que ha de ser un lloc en el qual, partint dels drets i de les necessitats dels infants, creient en les seves capacitats i actuant en conseqüència, es promoguin els valors de la vida quotidiana, de la convivència i del respecte. EN AQUEST VÍDEO US OBRIM LES PORTES DE L'ESCOLA :   El nostre projecte educatiu té com a principal protagonista l'infant. Creiem que els infants són éssers capaços i competents, amb diferents nivells de desenvol

"ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"

   Benvolgudes famílies Us fem saber que a partir del gener el jardí de l'escola formarà part del projecte de ciutat "ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"   ********* Queridas familias Os hacemos saber que a partir del 23 de abril el jardín de la escuela formará parte del proyecto de ciudad "LOS PATIOS DE CUNA ABIERTOS AL BARRIO" Sereu molt benvingudes!!!!!