Passa al contingut principal

Ens estem adaptant.......

l'adaptació
Anomenem EL PERIODE D’ADAPTACIÓ al temps que necessita l’infant per conèixer i sentir-se segur en el nou espai on conviurà amb ALTRES INFANTS I ADULTS que no son els seus referents habituals.

L’adaptació a l’escola representa un esforç per tots plegats: infants, famílies i educadors i educadores, però qui ho viu més intensament és l’infant. Li costa entendre que el pare i la mare el deixin en un lloc desconegut amb altres persones. Els adults hem de fer possible que aquesta procés sigui suau i agradable.

Com podem ajudar als infants?

Fent un horari més curt durant els primers dies, procurant que l’assistència de l’infant sigui continuada, acompanyant l’infant sense presses, acomiadant-se breument i no fent-t’ho d’amagat, ja que l’infant ha d’entendre que ara li dieu adéu, però que més tard vindreu a buscar-lo.

Durant l’adaptació es poden presentar alguns petits trastorns ( diarrees, dècimes de fe-bre, pèrdua de gana,...). No els heu de viure amb angoixa, ja que amb poc temps es tor-na a la normalitat.

Procureu que l’inici de curs no coincideixi amb moments de canvis importants per a l’in-fant com per exemple: canviar-lo de llit, treure-li el bolquer, el xumet o d’altres objectes als quals el nen o la nena estigui acostumat.Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIO I MATRICULA A LES ESCOLES BRESSOL DE BARCELONA

Un passeig per l'escola: EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU AMB IMATGES

L' EBM   Cobi  forma part de la Xarxa d'Escoles Bressols Municipals de Barcelona i està situada al barri de la Vil·la Olímpica, al districte de Sant Martí. Va ser inaugurada l'octubre de 2011. L'escola consta de nou estances situades en planta baixa que es comuniquen entre elles i cadascuna ofereix sortida directa al jardí i a una gran sala d'usos múltiples que anomenem  SUM . A  Cobi  entenem l'escola bressol com un espai educatiu on tots els seus integrants aprenem a viure i a conviure junts. Pensem que ha de ser un lloc en el qual, partint dels drets i de les necessitats dels infants, creient en les seves capacitats i actuant en conseqüència, es promoguin els valors de la vida quotidiana, de la convivència i del respecte. EN AQUEST VÍDEO US OBRIM LES PORTES DE L'ESCOLA :   El nostre projecte educatiu té com a principal protagonista l'infant. Creiem que els infants són éssers capaços i competents, amb diferents nivells de desenvol

"ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"

   Benvolgudes famílies Us fem saber que a partir del gener el jardí de l'escola formarà part del projecte de ciutat "ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"   ********* Queridas familias Os hacemos saber que a partir del 23 de abril el jardín de la escuela formará parte del proyecto de ciudad "LOS PATIOS DE CUNA ABIERTOS AL BARRIO" Sereu molt benvingudes!!!!!