Passa al contingut principal

Sant Jordi a l'escola


Sant Jordi 2015 2016

 


            Les arrels històriques de la tradició de Sant Jordi, patró de Catalunya, es remunten al segle XVIII.  Durant aquesta diada els enamorats acostumaven a regalar roses a les seves parelles (la rosa, nascuda de la sang del drac, simbolitza l’amor)

                El “Dia del Llibre” es va començar a celebrar l’any 1930, en commemoració de la mort de Miguel de Cervantes. L’objectiu d’aquesta celebració és difondre el llibre i la lectura.

                En l’actualitat, s’ha consolidat com una festa tradicional i emotiva en la qual s'intercanvien una rosa i un llibre. 

EL DRAC

A partir del dilluns 18 entre totes i tots construirem un Drac. Podeu portar a l’escola objectes variats de color verd per anar col·locant a les caixes que tindrem a l’espai d’experimentació de la SUM. Aquesta activitat està pensada per que la pugueu portar a terme juntament amb els vostres fills i filles.

ELS LLIBRES...

I a partir del mateix dia a la biblioteca de l’escola hi haurà un recull de contes sobre la llegenda de Sant Jordi i altres propostes de contes il·lustrats perquè en pugueu gaudir amb els vostres fills i filles.

Al blog de l’escola http://ebmcobi.blogspot.com.es/ podeu trobar les làmines del conte que expliquem a l’escola i les cançons que cantem aquests dies.

RECORDEU QUE CAL INSISTIR  EN TENIR CURA DELS LLIBRES

 CELEBRACIÓ DE LA SETMANA  DE SANT JORDI...

De dimecres 20  a divendres 22 l’escola s’omplirà de música que ens portarà a conèixer el SOL, el DRAC, la PRINCESA, SANT JORDI i  la ROSA, el seu so, les seves cançons, les danses i la llegenda  que s’explica amb tots ells.

Cada dia pel matí escoltarem, cantarem, tocarem i dansarem per a finalment, el divendres 22 per la tarda gaudir del CONCERT-LLEGENDA DE SANT JORDI (com que aquesta activitat és interna d’escola  caldrà vetllar per no interferir).

EXCEPCIONALMENT, LA RECOLLIDA DELS INFANTS LA TARDA DEL DIVENDRES ES FARÀ A PARTIR DE LES 16:15 h

LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Temps era temps,  en un país molt llunyà, hi havia un drac monstruós.

Perquè no fes mal a tothom, el poble va decidir donar de menjar al drac un parell de xais cada dia. I quan es van acabar aquests li van donar altres animals.

Però va arribar un dia que ja no va quedar cap animal i, llavors, el poble acordà que, cada dia, per sorteig, li donarien una persona perquè se la mengés.

Un dia, però,  li va tocar la sort a la filla del rei. Aquest estava desesperat i no volia lliurar-la al drac, però el poble li va exigir que fes com tothom. Si no, el drac se’ls menjaria a tots.

I, quan el drac va obrir la boca per menjar-se  la princesa, va aparèixer Sant Jordi dalt d’un cavall blanc.

Sant Jordi va ferir el drac d’un cop de llança.

De la sang del drac, va néixer un roser de roses vermelles. Sant Jordi donà una rosa a la princesa en senyal d’amor. 

Sant Jordi va pujar dalt del seu cavall blanc i se'n va anar somrient.

Això és una llegenda. Les llegendes no cal que siguin veritat, n’hi ha prou que siguin boniques. 

Barcelona abril 2016

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIO I MATRICULA A LES ESCOLES BRESSOL DE BARCELONA

Un passeig per l'escola: EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU AMB IMATGES

L' EBM   Cobi  forma part de la Xarxa d'Escoles Bressols Municipals de Barcelona i està situada al barri de la Vil·la Olímpica, al districte de Sant Martí. Va ser inaugurada l'octubre de 2011. L'escola consta de nou estances situades en planta baixa que es comuniquen entre elles i cadascuna ofereix sortida directa al jardí i a una gran sala d'usos múltiples que anomenem  SUM . A  Cobi  entenem l'escola bressol com un espai educatiu on tots els seus integrants aprenem a viure i a conviure junts. Pensem que ha de ser un lloc en el qual, partint dels drets i de les necessitats dels infants, creient en les seves capacitats i actuant en conseqüència, es promoguin els valors de la vida quotidiana, de la convivència i del respecte. EN AQUEST VÍDEO US OBRIM LES PORTES DE L'ESCOLA :   El nostre projecte educatiu té com a principal protagonista l'infant. Creiem que els infants són éssers capaços i competents, amb diferents nivells de desenvol

"ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"

   Benvolgudes famílies Us fem saber que a partir del gener el jardí de l'escola formarà part del projecte de ciutat "ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"   ********* Queridas familias Os hacemos saber que a partir del 23 de abril el jardín de la escuela formará parte del proyecto de ciudad "LOS PATIOS DE CUNA ABIERTOS AL BARRIO" Sereu molt benvingudes!!!!!