Passa al contingut principal

El tió

 

A les escoles sempre s’han celebrat les festes populars perquè són formes genuïnes d’expressió de la cultura del poble, són realitats vives que es van transformant al llarg del temps.

Gràcies a la celebració d’aquestes festes es contribueix a la recuperació i la consolidació de la nostra cultura tradicional i popular. Mitjançant la programació de propostes  que ens permeten viure els costums i les tradicions podem revitalitzar aquestes tradicions que fan que la nostra cultura sigui única. 

Les celebracions que es fan són la culminació d’un treball pedagògic previ que coincideix amb l’inici o l’acabament d’un trimestre i/o amb un canvi de cicle de la natura (tardor: Castanyada, hivern: Nadal, Carnestoltes, primavera, estiu).

Les propostes  que es programen per cada festa estan pensades pel nivell de desenvolupament en què es troben els infants i tenen també l’objectiu de possibilitar la comunicació i l’expressió col·lectiva entre els infants de l’escola.

El Nadal simbolitza l’acabament d’un trimestre i a l’hora l’inici d’una nova estació anual, l’hivern.

Malgrat el seu origen marcadament religiós, el Nadal ha esdevingut una tradició que se celebra arreu del món, fins i tot, per gent que no pertany a la religió Cristiana. A Catalunya les tradicions més arraigades poden ser cagar el Tió, menjar neules i torrons, cantar nadales, fer dinars en germanor,... A Cobi les propostes  pensades per a aquesta festa són purament laiques


però juguen un paper clau en el desenvolupament emocional del nen/a.

El Nadal és una festa que convida a la celebració conjunta d’un any ple d’experiències i emocions. Durant els dies que celebrem aquesta tradició es posa de manifest l’alegria i la il·lusió dels nens i nenes. ?????

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIO I MATRICULA A LES ESCOLES BRESSOL DE BARCELONA

Un passeig per l'escola: EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU AMB IMATGES

L' EBM   Cobi  forma part de la Xarxa d'Escoles Bressols Municipals de Barcelona i està situada al barri de la Vil·la Olímpica, al districte de Sant Martí. Va ser inaugurada l'octubre de 2011. L'escola consta de nou estances situades en planta baixa que es comuniquen entre elles i cadascuna ofereix sortida directa al jardí i a una gran sala d'usos múltiples que anomenem  SUM . A  Cobi  entenem l'escola bressol com un espai educatiu on tots els seus integrants aprenem a viure i a conviure junts. Pensem que ha de ser un lloc en el qual, partint dels drets i de les necessitats dels infants, creient en les seves capacitats i actuant en conseqüència, es promoguin els valors de la vida quotidiana, de la convivència i del respecte. EN AQUEST VÍDEO US OBRIM LES PORTES DE L'ESCOLA :   El nostre projecte educatiu té com a principal protagonista l'infant. Creiem que els infants són éssers capaços i competents, amb diferents nivells de desenvol

"ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"

   Benvolgudes famílies Us fem saber que a partir del gener el jardí de l'escola formarà part del projecte de ciutat "ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"   ********* Queridas familias Os hacemos saber que a partir del 23 de abril el jardín de la escuela formará parte del proyecto de ciudad "LOS PATIOS DE CUNA ABIERTOS AL BARRIO" Sereu molt benvingudes!!!!!