Passa al contingut principal

Sons de la Infancia: Setmana de la Música

 conversa amb Ester Bonal sobre la música i l'educació:
 
".....persones diferents, amb habilitats diferents, fan coses alhora, el resultat és bonic, és harmònic, i a més a més per a que el resultat tingui lloc els necessites a tots. Si n’hi ha un que no hi és el trobaràs a faltar. Per tant, això és un paradigma de la cooperació.












"...no cal que parli amb tu, però estic tocant amb tu, no?, o estic cantant amb tu, o estem fent una pulsació comuna, o ens emocionem perquè hem fet un contrast d’un forte i un piano, no?, i hem al·lucinat, no?..."
conversa amb Mara Diersen  la musica i el desenvolupament de l'infant

"Lo que pasa es que yo creo que el efecto de la música es mucho más amplio, en el sentido de que no solamente favorece los aprendizajes académicos, vamos a llamarlos así, sino que favorece otro tipo de aprendizajes como los aprendizajes sociales, de hecho cuando uno hace música en grupo, no?, pues se sabe que no solamente por ejemplo los latidos cardiacos o señales fisiológicas periféricas sino también incluso ciertos ritmos cerebrales se homogenizan entre la gente que está haciendo junta esa canción, y además se sabe que se adquiere esa sensación de grupo, no?, de proyecto común y demás. Entonces a mi me parece que la potencia que tiene, no solo para los aprendizajes académicos, aprendizajes sociales, aprendizajes sensoriomotores, es…es brutal…"

 
"[Con la música] Se activan regiones sensoriales, se activan regiones relacionadas con la emoción, se activan regiones relacionadas con el movimiento incluso aunque no te muevas…y eso es muy divertido porque una de las hipótesis es que la música surge para que nos podamos mover juntos y ser cooperativos, no? y además se activan regiones relacionadas con la cognición, con el aprendizaje i la memoria."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 














Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIO I MATRICULA A LES ESCOLES BRESSOL DE BARCELONA

Un passeig per l'escola: EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU AMB IMATGES

L' EBM   Cobi  forma part de la Xarxa d'Escoles Bressols Municipals de Barcelona i està situada al barri de la Vil·la Olímpica, al districte de Sant Martí. Va ser inaugurada l'octubre de 2011. L'escola consta de nou estances situades en planta baixa que es comuniquen entre elles i cadascuna ofereix sortida directa al jardí i a una gran sala d'usos múltiples que anomenem  SUM . A  Cobi  entenem l'escola bressol com un espai educatiu on tots els seus integrants aprenem a viure i a conviure junts. Pensem que ha de ser un lloc en el qual, partint dels drets i de les necessitats dels infants, creient en les seves capacitats i actuant en conseqüència, es promoguin els valors de la vida quotidiana, de la convivència i del respecte. EN AQUEST VÍDEO US OBRIM LES PORTES DE L'ESCOLA :   El nostre projecte educatiu té com a principal protagonista l'infant. Creiem que els infants són éssers capaços i competents, amb diferents nivells de desenvol

"ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"

   Benvolgudes famílies Us fem saber que a partir del gener el jardí de l'escola formarà part del projecte de ciutat "ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"   ********* Queridas familias Os hacemos saber que a partir del 23 de abril el jardín de la escuela formará parte del proyecto de ciudad "LOS PATIOS DE CUNA ABIERTOS AL BARRIO" Sereu molt benvingudes!!!!!