Passa al contingut principal

UN TE A COBI: ALIMENTACIO 
“....posarem damunt la taula una vivència satisfactòria i una de no tant satisfactòria que hem viscut amb els nostres fills o filles al voltant de l’alimentació...”

Així van començar el passat divendres les tertúlies de “UN TE A COBI” amb  la voluntat de compartir experiències i reflexionar conjuntament sobre aspectes de l’educació i la criança dels infants.  L’aigua calenta i l’aroma de les infusions escalfaven l’ambient.

La idea era conduir una conversa al voltant de:
 
  • L’acte de menjar que “ a més de ser un procés nutritiu té connotacions importants- satisfacció i plaer, relacions afectives i espai de comunicació familiar, identificació social, cultural i religiosa, i un llarg etc. - que a la llarga, configuren el comportament alimentari i poden repercutir en l’estat de salut de l’individu”.

 
  • I del concepte d’infant com a ésser competent, “una persona amb drets i capacitats, curiositat i desitjos d'aprendre. N'és el protagonista actiu i hi aporta els seus interessos, les seves emocions, els seus coneixements i les experiències que viu en altres contextos”.

Per aquells interessats que vulgueu consultar els articles i documents que vam fer servir com a fil conductor de la tertúlia, només caldrà que us dirigiu al blog de l’escola ( pàgina “PER REFLEXIONAR) on trobareu els enllaços corresponents.Des de l’escola Cobi volem agrair-vos el vostre interès i participació, i animar-vos a continuar gaudint d’aquest espai de trobada. Per tal que aquestes estones siguin el més profitoses possibles, ens agradaria que fóssiu vosaltres mateixos els qui trieu de què parlar, del  per què del com i del què estem fent a l’escola, quins són els temes de l’educació dels vostres fills i filles que us interessen, que no sabeu com abordar o que simplement voleu reflexionar amb veu alta amb altres famílies i escoltar les seves experiències.


A la cartellera de la vostra classe hi haurà un full on podreu anotar les vostres suggerències.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIO I MATRICULA A LES ESCOLES BRESSOL DE BARCELONA

Un passeig per l'escola: EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU AMB IMATGES

L' EBM   Cobi  forma part de la Xarxa d'Escoles Bressols Municipals de Barcelona i està situada al barri de la Vil·la Olímpica, al districte de Sant Martí. Va ser inaugurada l'octubre de 2011. L'escola consta de nou estances situades en planta baixa que es comuniquen entre elles i cadascuna ofereix sortida directa al jardí i a una gran sala d'usos múltiples que anomenem  SUM . A  Cobi  entenem l'escola bressol com un espai educatiu on tots els seus integrants aprenem a viure i a conviure junts. Pensem que ha de ser un lloc en el qual, partint dels drets i de les necessitats dels infants, creient en les seves capacitats i actuant en conseqüència, es promoguin els valors de la vida quotidiana, de la convivència i del respecte. EN AQUEST VÍDEO US OBRIM LES PORTES DE L'ESCOLA :   El nostre projecte educatiu té com a principal protagonista l'infant. Creiem que els infants són éssers capaços i competents, amb diferents nivells de desenvol

"ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"

   Benvolgudes famílies Us fem saber que a partir del gener el jardí de l'escola formarà part del projecte de ciutat "ELS PATIS DE BRESSOL OBERTS AL BARRI"   ********* Queridas familias Os hacemos saber que a partir del 23 de abril el jardín de la escuela formará parte del proyecto de ciudad "LOS PATIOS DE CUNA ABIERTOS AL BARRIO" Sereu molt benvingudes!!!!!